Hvad himlen kan fortælle os. Videnskabshistorier for børn

Børneroman. 251 sider. Character Publishing 2018
Illustrationer: Gunvor Rasmussen
ISBN: 978-87-995928-3-8

Kom med på en fantastisk rejse gennem astronomiens historie i selskab med 8-årige William og hans pudseløjerlige tante Gunvor – og hvad er det egentlig for en mærkelig lyd, der kommer nede fra kælderen?

Roman for børn (og andre nysgerrige væsner) om videnskabens historie – om de vilde opdagelser, de skøre videnskabsfolk og om det fantastiske univers, vi er en del af. Gennem fiktion giver bogen adgang til en verden af videnskab, som ellers kan være lidt svær at tage hul på over godnatlæsningen. Ud fra grundspørgsmålet “Hvordan ved vi egentlig det, vi ved?” undersøger bogen, vores verdensbillede, videnskabelige metoder og forskellen på tro og viden. Måske ikke helt enkle emner for en børnebog, men ikke desto mindre vigtige i en verden fuld af mere eller mindre sandfærdige informationer …

Og jeg tror, at selvom om børn måske ikke forstår det hele, så får de en nysgerrighed på verden og en anden fornemmelse for nuancer, end hvis man forsøger at forsimple det komplekse!

Læs mere, køb bogen og følg med her.

“En rigtig dejlig bog. Smukt illustreret med poetiske akvareller som vignetter og som hele opslag. Illustrationerne er med til at underbygge bogens velskrevne tekst og skaber en helt særlig stemning. Gunvors fortælling om videnskabsmænd, der gennem historien har kigget på planeter og stjerner, flettes fint ind i historien om det venskab, som Gunvor og William opbygger i ferieugen. Her er rigtig meget at snakke om og blive nysgerrig på for både voksne og børn. […] 

Begejstret. Er bare vild med Tante Gunvor, William og historien. En fortælling, der lykkes med at blande fakta og fiktion.”

Helle Laursen, lektørudtalelse, august 2018

“Jeg har læst “Hvad himlen kan fortælle os” med stor fornøjelse. Jeg er meget imponeret over, hvordan den får illustreret de svære informationer på en så elegant og varieret måde. Det er virkelig en svær kunst.”

Louise Rosengreen, forfatter

 

“De fleste kan godt forstå nuancer, hvis man gider forklare dem”
Interview i POV International om at formidle videnskab til børn

Interview om legetøjsminder med forfatteren på skalvilege.dk

Interview om legetøjsminder med illustratoren på skalvilege.dk